Do 31. května nezapomeňte zaplatit daně z nemovitostí!

Brno, 14. května 2013 - Datum 31. května je posledním dnem lhůty pro zaplacení daně z nemovitostí na rok 2013, nebo její první splátky. Od poloviny dubna jsou rozesílány složenky na úhradu této daně, kde bude uvedena celková výše daňové povinnosti na rok 2013 a územní pracoviště, kde je uložen daňový spis k dani z nemovitostí.

Penize-bankovky-a-mince

„Nejpohodlnějším způsobem placení daně je bezhotovostní převod částky na bankovní účet finančního úřadu nebo platba daně složenkou. Finanční úřad pro Jihomoravský kraj navíc rozšíří úřední hodiny na všech pokladnách svých územních pracovišť,“ uvedl David Stančík, mluvčí jihomoravského finančního úřadu.   

„Od letoška noví majitelé nemovitostí vyplňují a podávají pouze jedno daňové přiznání za všechny své nemovitosti, které se nachází na území jednoho kraje. Obdobně je to i s placením daně z nemovitosti, jednotlivé platby za více nemovitostí v jednom kraji budou sloučeny do jedné, poplatník tedy obdrží jednu složenku za celý kraj. Má-li poplatník nemovitosti na území více krajů, přijde mu více složenek,“ upozornil Stančík s tím, že v rámci klientského přístupu jsou složenky zasílány nejprve seniorům. Složenku obdrží poplatník i v případě, že daň pro rok 2013 již zaplatil.

Poplatníci, u nichž roční daň nepřesáhne částku 5 000 Kč, mají povinnost daň z nemovitostí uhradit do 31. května. V případě, že roční daň částku překročí, musí poplatníci nejpozději do stejného termínu uhradit první splátku daně. Při pozdní úhradě daně hrozí úrok z prodlení.

Kompletní informační servis k placení daní naleznete na financnisprava.cz, a to v části „Placení daní“.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...