ORION Monitoring insolvenčního rejstříku hlídá kredibilitu obchodních partnerů

Brno, 31. října 2012 – Monitoring insolvenčního rejstříku je novou on-line službou konsolidačního centra ORION. Slouží pro automatické sledování solventnosti obchodních partnerů. Společnost CCV Informační systémy ji uvedla na trh ve spolupráci s dceřinou společností Insolvence 2008. Po prvních dvou měsících od spuštění využívá tuto službu více než 400 firem.

Graf-rust-01_thumb

ORION Monitoring insolvenčního rejstříku představuje on-line službu, která nabízí automatické sledování insolvenčního rejstříku (ISIR). Děje se tak prostřednictvím webové aplikace, zasílající příslušná upozornění na podání insolvenčního návrhu, rozhodnutí o úpadku nebo změnách v dokumentaci a dalších událostí v rejstříku na zadaný email. Služba umožňuje nejen dlouhodobé sledování ohrožení subjektů insolvenčním řízením a jejich hromadný import, ale také jednorázové kombinované dotazy využívající předdefinovaných nástrojů nebo periodický přehledový reporting. Výhodou je rychlost zaznamenání všech událostí nebo možnost procházení rejstříku ISIR i v případě, kdy je tento nedostupný. Díky tomu lze pohledávku na dlužníka včas a správně připravit a bez prodlení přihlásit.

„Řešení je užitečným a jednoduše dostupným nástrojem pro organizace, které potřebují pravidelně hlídat větší množství partnerů v obchodním styku a mají zájem spolehlivě ošetřit rizika pro stabilizaci svého cash flow a ušetřit námahu s takovým úsilím spojenou,“ říká David Reichel, ředitel divize eBusiness společnosti CCV Informační systémy.

Spotřební družstva COOP eliminují riziko narušení stability dodávek, Schneider Electric hlídá fakturaci u odběratelů

ORION Monitoring insolvenčního rejstříku odborně vyvinula společnost Insolvence 2008, která se opírá o zkušenosti právníků, odborníků v oblasti insolvenčního řízení a především samotných insolvenčních správců. Zdarma do 15 sledovaných subjektů je nabízen i pro sledování všech protistran firmám, které využívají služeb clearingového centra EDI ORION pro elektronickou fakturaci.

„Prodejny COOP se zaměřují na stabilní vztahy s dodavateli ve snaze zůstat nablízku našemu zákazníkovi nejen ve městech, ale i menších obcích a udržet pro něj vysoký standard poskytovaných služeb. Jako nákupní centrála nutně sledujeme platební schopnost několika stovek dodavatelů a omezujeme tak riziko narušení stability dodávek. Pracujeme často také s dobropisy a vratkami, proto je Monitoring rejstříku z hlediska řízení cash flow pro nás sázkou na jistotu,“ říká Radim Šedivý, CIO společnosti COOP Morava.

Přínosy služby oceňuje také Schneider Electric CZ, který využívá ORION pro zajištění služeb elektronické fakturace na 1300 firemních zákazníků.  Jarmila Sovová zastává pozici hlavní účetní Schneider Electric CZ: „U služby oceňujeme zejména vazbu na elektronickou fakturaci na naše zákazníky, u nichž tak jednoduše pohlídáme, zda naše pohledávka není ohrožena. Jako věřitel se o insolvenčním řízení na dlužníka totiž jinak nemusíme ani dozvědět a přihlášku je nutno podat někdy i za méně než 45 dnů od zahájení řízení, což v praxi není snadné.“


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...