ZKL uzavřel smlouvu s největší důlní firmou v Číně a expanduje do Mongolska

Brno, 19. dubna 2012 (MEDIAFAX) - Brněnský koncern ZKL uzavřel smlouvu o spolupráci s největší důlní společností v Číně včetně podpisu prvního kontraktu, firmě dodá ložiska za více než 2,3 milionu dolarů (43,5 mil. Kč). ZKL to sdělil ve čtvrtek.

dul-dolovani-huntiky

Koncern nadále rozvíjí aktivity na asijském trhu. Po otevření kanceláře v Číně v roce 2011 je v plánu navázání kontaktu se zákazníky v oblasti prvovýroby i koncových uživatelů ložisek. Koncern se zaměřuje na hlavní výrobní segmenty, jako je těžební průmysl, energetika nebo výroba těžkých převodovek. Výsledkem dosavadních aktivit je uzavření smlouvy o spolupráci s největší důlní společností v Číně včetně podpisu prvního kontraktu na dodávku ložisek v hodnotě převyšující částku 2,3 milionu dolarů.

"Velmi cenný je pro nás fakt, že zákazníci z oblasti čínské prvovýroby od nás žádají kromě dodávky ložisek i technickou podporu," konstatoval generální ředitel koncernu Jiří Prášil. "Tímto krokem dochází reálně k naplnění záměru ZKL prezentovat se jako výrobce, který zároveň se svým produktem dodává i potřebný technický servis. Obecně je po těchto službách velká poptávka, a tak tuto oblast chápu jako velkou příležitost jak uspět na trhu i jako naši konkurenční výhodu. Přímé spojení výrobce ložisek s výrobcem strojírenských zařízení navíc výrazně zefektivňuje výrobu a snižuje náklady obou stran," doplnil generální ředitel.

Letos na jaře koncern zahájil obchodní aktivity i v Mongolsku. "V Mongolsku aktuálně expandují odvětví, v nichž se ložiska koncernu ZKL úspěšně využívají. Proto jsme zorganizovali ve spolupráci s Mongolsko-českou obchodní komorou a vládní agenturou pro zahraniční investice a obchod konferenci, na níž participovalo více než třicet zástupců firem z oblasti energetiky, těžebního průmyslu, železniční dopravy a podobně. Zde jsme prezentovali naše produkty," přiblížil Prášil. "Očekáváme, že v horizontu tří let budeme do Mongolska realizovat dodávky ložisek o objemu tři až pět milionů dolarů," uzavřel ředitel.

Libor Popela, ilustrační foto: Kryštof Turek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...