V Židenicích vznikla nová dětská skupina Pliška Academy

Brno, 22. ledna 2024 - Na začátku ledna 2024 vznikla na území městské části Brno-Židenice nová dětská skupina. Celkově pojme 24 dětí, přičemž prvních 12 může navštěvovat dětskou skupinu od ledna a dalších 12 od září 2024. Tato skupina vznikla v prostorách bývalé školy Sokolky a pár nutných úprav zafinancovala provozovatelka.

zidenice detska skupina sokol

Dětské skupiny jsou jednou ze služeb péče o děti předškolního věku v ČR a rozšiřují tak spektrum těchto služeb, které začínají být v Česku velmi populární. I proto se počet dětských skupin rozšiřuje i v Brně a tentokrát konkrétně v brněnských Židenicích.

„Letos jsme snad nemohli začít líp. Hned teď na začátku roku se v bývalé školce Sokolce otevřela nová dětská skupina pro ty, kteří se v září nedostali do mateřských škol. Pokud mají rodiče stále zájem zaplnit poslední volná místa, tak se stále mohou organizaci ozvat. Byl jsem se podívat na první hodině s rodiči a musím říct, že atmosféra byla příjemná, prostředí bylo krásné a nově upravené přesně pro potřeby dětí,“ uvedl místostarosta MČ Brno-Židenice Štěpán Juránek (KDU-ČSL).

Po domluvě se Sokolem Židenice a Pliška Academy využili žideničtí prostor po bývalé škole a nyní se soustředí na vybudování další dětské skupiny.

„Jsem moc rád, že se mi podařilo najít provozovatele a obnovit provoz po bývalé školce Sokolce, kde k tomuto účelu byl prostor prakticky určen. Domluvili jsme se společně s Pliška Academy a Sokolem Židenice na zřízení této dětské skupiny, která celkově pojme 24 dětí. Prvních 12 od ledna a dalších 12 od nového školního roku. Doufám, že se tu všem dětem bude líbit a rodiče budou spokojení. Momentálně se soustředíme na vybudování další dětské skupiny, kterou plánujeme také v bývalých prostorách školky na ulici Touškova,“ doplnil Juránek.

Zdroj a foto: MČ Brno-Židenice


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...