Rekonstrukce prostoru kolem smuteční síně v Židenicích je hotová

Brno, 27. září 2023 - Správa hřbitovů města Brna dokončila rekonstrukci prostoru kolem smuteční síně na hřbitově v Židenicích. Rekonstrukce předprostoru byla nutná jednak kvůli vzhledu místa, ale i kvůli zvýšení počtu kolumbárií. Techničtí pracovníci na stavbě pracovali od března do září tohoto roku. Celková cena stavby je 14,5 milionů korun včetně DPH.

rekonstrukce smutecni sine zdroj mc zabovresky

Slavnostní otevření se uskutečnilo 26. září. Na stavbu naváže rekonstrukce smuteční síně od prof. Ing. arch. Ivana Rullera z roku 1983, která byla od roku 2007 zavřená. Opravu povede městská část Brno-Židenice a hotovo by mělo být za dva roky.

Díky rekonstrukci tohoto prostranství budou mít občané nově na pohřebišti v Brně-Židenicích možnost využít k uložení svých blízkých novou rozptylovou loučku či kolumbární okna. Tyto dva způsoby pohřbívání zde dosud chyběly a rozšiřuje se tak nabídka služeb ze strany města. Navíc došlo k modernizaci vstupu k započaté rekonstrukci smuteční síně. Stavby na sebe navíc plynule navazují.

„V průběhu výstavby se ukázala původní skladba pod plochami chodníků jako nedostatečná a bylo nutné před pokládkou povrchů podloží zhutnit a doplnit vhodným materiálem. Po dobu výsadby rostliny trpěly v důsledků vysokých teplot a až spuštění závlahy tuto překážku vyřešila. I z tohoto důvodu byla odložena výsadba stromů, které čekají na příznivější klimatické podmínky, a bude provedena do konce roku,“ uvedl radní města Brna Filip Chvátal (KDU-ČSL).

Zdroj a foto: MČ Brno-Židenice


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...