Při ZŠ na Vedlejší vznikne nový pavilon, proběhne tu i rekonstrukce

Brno, 30. září 2022 - Rada města Brna nedávno schválila výzvy k podání nabídek na dvě veřejné zakázky týkající se základní školy na Vedlejší 10. U obou město hledá zpracovatele projektové dokumentace. První projekt se týká výstavby nového venkovního pavilonu, druhý zahrnuje rekonstrukci a vestavbu stávající budovy.

deti pocitace

„Základní škola na ulici Vedlejší se v blízké budoucnosti rozroste o nový venkovní pavilon, který bude sloužit pro výuku přírodních věd. Pavilon bude bezbariérový, vchod do něj bude umožněn chodníkem z hlavní budovy nebo cestou z učebny vlastivědy. Zároveň zde bude postavena i vzdušná pergola, pod kterou se budou moci žáci nebo učitelé posadit. Nyní hledáme zhotovitele projektové dokumentace. Očekáváme, že by samotná stavba mohla stát přibližně 36,2 milionu korun,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Druhá výzva k podání nabídek se týká stávající budovy základní školy. „Pro tuto zakázku hledáme také projektanta. Projekt počítá s rekonstrukcí šesti odborných učeben, osmi tříd školní družiny, kabinetu a chodby. S tím tu vznikne i vestavba žákovské knihovny pro 2. stupeň a multifunkční místnosti, která bude sloužit jako knihovna pro první stupeň a jako učebna speciální pedagogiky. Součástí projektu bude i stavba výtahu. Pro tuto zakázku jsou odhadovány náklady na 23,2 milionu korun,“ doplnil radní pro oblast školství Jaroslav Suchý.

Po vyhotovení projektové dokumentace bude město hledat zhotovitele stavebních prací. Předpoklad jejich zahájení je během roku 2024.

Zdroj: TIS MMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...