Sdružení zdravotnických zařízení vybudovalo další dvě dětské skupiny

Brno, 21. září 2022 – Sdružení zdravotnických zařízení II Brno jako příspěvková organizace města doposud zřizovala tři dětské skupiny. Začátkem října otevře další dvě dětské skupiny pro děti od jednoho roku do čtyř let. Rodiče se mohou obracet přímo na vedoucí dětských skupin. Kontakty na ně najdou na webu Sdružení zdravotnických zařízení.

dite skolka detska skupina

„V poliklinice Zahradníkova vznikne nová dětská skupina Nerudova, která doplní již stávající dětskou skupinu Zahradníkova. Obě skupiny mají i jednu vedoucí a některé společně prostory. Kapacita této skupiny je osm dětí. Druhou novou dětskou skupinu otevíráme ve Starém Lískovci na ulici Kyjevská v rámci Dětského rehabilitačního centra. Tato dětská skupina má kapacitu pro dvanáct dětí,“ uvedl 1. náměstek primátorky města Brna Petr Hladík.

Provozní doba obou skupin je od 6:30 do 17 hodin. „S provozem dětských skupin už máme zkušenosti. Doposud jsme provozovali tři dětské skupiny. K vybudování dalších dvou dětských skupin jsme využili finanční prostředky z operačního programu Ministerstva práce a sociálních věcí,“ uvedl ředitel Sdružení zdravotnických zařízení II Dan Zeman.

Nové dětské skupiny jsou pro vedení města velmi důležité, jelikož zvyšují možnosti a kapacity pro umístění dětí předškolního věku.

„Byla by chyba nevyužít dotačních prostředků, které se nám z operačních programů nabízí. V posledních letech se v Brně rodí poměrně hodně dětí, v roce 2021 to bylo 4432 dětí a našim cílem je, aby v Brně byly dostatečně kapacity v mateřských školách, ale zároveň pestrá nabídka dalších zařízeních. Dětské skupiny jsou navíc vhodné i pro mladší děti. Dítěti je zde v úzkém kruhu věnována patřičná pozornost. Je pro nás důležité také sladění rodinného a profesního života, proto dětské skupiny budeme i nadále podporovat,“ doplnil Hladík.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...