Město převede na družstevníky další byty postavené před 20 lety

Brno, 12. července 2022 - K desítkám družstevních bytů, u nichž se město po více než 20 letech snaží narovnat vlastnické vztahy, se přidají další. Brněnští radní se nedávno zabývali bytovým domem na ulici Zámezí. „Jde o další krok v rozsáhlé akci, která se týká více než 1 300 bytů. Každé družstvo a bytový dům mají své specifické podmínky, proto nelze celou věc vyřešit plošně, ale jednáme s každým zvlášť,“ vysvětlil náměstek primátorky města Brna pro bydlení Jiří Oliva.

byt interier render

„Rozhodovali jsme o bytovém domě s šesti jednotkami na ulici Zámezí v Jehnicích. V souladu s postupem, který jsme na základě právních analýz přijali začátkem letošního roku, jsme doporučili zastupitelům schválit adresný záměr bezúplatného převodu spoluvlastnických podílů na členy Bytového družstva Zámezí,“ dodal.

Postup, jak vypořádat smlouvy o výstavbě, o sdružení a další obdobné smlouvy uzavřené v letech 1997–2002 s 35 bytovými družstvy spravujícími bytové domy, jejichž výstavba byla spolufinancována prostřednictvím státních dotací z Programu podpory výstavby nájemních bytů a technické infrastruktury, schválilo Zastupitelstvo města Brna v lednu letošního roku. Proces narovnání a bezúplatného převodu již běží u tří bytových domů na Majdalenkách a čtyř domů na Adamcově ulici, začátkem měsíce se vedení města zabývalo také šestapadesáti byty na ulici Keřové a Zámezí.

Zdroj: TIS MMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...