Ve Starém Lískovci vyroste nová mateřská škola pro 170 dětí

Brno, 26. dubna 2021 - Ve Starém Lískovci bude nová sedmitřídní školka. Budova pro 170 dětí vznikne v lokalitě Západní brána Brno. S výstavbou by se mělo začít příští rok, celkem bude stát 117 milionů korun. Jako nejvhodnější pro vybudování školky byla vybrána lokalita při ulici U Penzionu, kde se počítá i s výstavbou nových bytů, polyfunkčních objektů, ploch městské zeleně nebo s novou zastávkou tramvajové trati.

holcicka skolka novy liskovece

„Díky výstavbě přibude ve Starém Lískovci 3500 až 4000 obyvatel, převážně mladých rodin, což vyžaduje i navýšení kapacit v oblasti předškolního vzdělávání odpovídající právě sedmi třídám,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

„Celková minimální plocha uvažovaná pro areál mateřské školy je 4500 m2. V budově školky se zelenou střechou najde potřebné zázemí vedení školy, pedagogický i nepedagogický personál, včetně kuchyně. Na objekt mateřské školy bude navazovat oplocená zahrada s minimální plochou 1700 m2. Počítá se i s parkovištěm pro 45 vozidel, které bude využíváno přes den pro provoz mateřské školy a po zbývající dobu bude sloužit široké veřejnosti,“ popsal první náměstek primátorky Petr Hladík.

Při plánování objektu mateřské školy se uvažuje, zda vybudovat jednu nebo více budov. „V případě postavení více budov by v budoucnu mohla být jedna z nich využita pro potřeby základního vzdělávání dětí,“ nastínil plány radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...