Brno na daních letos kvůli koronaviru přijde o 1,8 miliardy korun

Brno, 1. června 2020 – V souvislosti s přijatými opatřeními k zamezení šíření koronaviru SARS-CoV-2, který způsobuje onemocnění covid-19, se v letošním roce předpokládá výrazné snížení výkonu české ekonomiky. Brněnští radní se na svém posledním zasedání zabývali střednědobým výhledem rozpočtu, ve kterém se nové skutečnosti odrážejí.

brno penize rozpocet

„Střednědobý výhled rozpočtu Brna musí na dnešní situaci reagovat – oproti schválenému rozpočtu letošního roku se počítá s poklesem daňových příjmů města Brna o 1,8 miliardy Kč. Tato skutečnost se negativně projeví i v následujících letech. I po skončení nouzového stavu zůstávají zachována některá opatření s negativním dopadem na českou ekonomiku, a predikce základních parametrů je tak výrazně složitější než v minulosti. Data tedy budou postupně zpřesňována v rámci přípravy návrhu rozpočtu na příslušný kalendářní rok,“ informovala předsedkyně Finančního výboru Zastupitelstva města Brna Andrea Pazderová.

Pokles daňových příjmů letošního roku bude kompenzován zapojením volných zdrojů z minulých let, aktualizací nedočerpání rozpočtu provozních i kapitálových výdajů a přijetím cizích zdrojů.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...