Pro lidi bez domova bude přes zimu v Brně připraveno přes 360 lůžek

Brno, 23. listopadu 2019 – V zimním období od listopadu do března mohou lidé bez domova přečkat noc v nočních krizových centrech, noclehárnách nebo v azylových zařízeních. Jedná se o městem financovaný a koordinovaný systém nouzového přečkání noci. Celkem bude k dispozici celkem 363 lůžek.

bezdomovec ubytovna

„Týdenní hlášení v minulých letech ukázala, že počet nabízených míst pro lidi v nouzi je dostačující. V případě potřeby jsme připraveni kapacitu operativně navýšit o desítky nových míst,“ uvedl náměstek primátorky města Brna pro oblast sociálních služeb Robert Kerndl.

Městská příspěvková organizace Centrum sociálních služeb provozuje Azylový dům Křenová, Dům sociální prevence Podnásepní a Městské středisko krizové sociální pomoci Masná. Dohromady disponují kapacitou 85 míst v noclehárnách a 79 míst v azylových domech pro muže a ženy.

Armáda spásy a Diecézní charita Brno poskytují dalších 84 míst v noclehárnách a 115 lůžek v azylových domech. Noční krizová centra (NKC) přijímají lidi bez domova, kteří jsou v akutní nouzi. Není možné strávit zde noc se zvířetem. Pobyt zde je zdarma, klient může noc přečkat v teple a suchu, ale bez nároku na lůžko. NKC na Masné (provozované městem) funguje od 1. listopadu, od 1. prosince se k němu přidá NKC na Mlýnské (pod Armádou spásy) a na Bratislavské (pod Diecézní charitou).


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...