Modré zóny přibudou v roce 2020 i v části Žabovřesk

Brno, 12. listopadu 2019 – Jedna nová oblast byla přidána do harmonogramu pro rozšiřování oblastí placeného stání pro příští rok. Brněnští radní odsouhlasili aktualizaci tohoto harmonogramu. Město tak vyslyšelo žádosti městské části a ještě v příštím roce zařadí do rezidentního parkování i oblast 2-02, která je v Žabovřeskách.

modra zona parkovani

Harmonogram byl vypracovaný s přihlédnutím k aktuálnímu stavu parkování v daných lokalitách, k možnostem realizace dopravního značení, administrativním procesům nebo požadavkům městských částí. „Po zpracování projektových dokumentací a vyhodnocení časové i administrativní náročnosti jsme zjistili, že je v našich silách přidat v příštím roce o jednu oblast více. Nově se tedy v roce 2020 přidá oblast 2-02 – Sirotkova,“ řekl radní pro dopravu Petr Kratochvíl.

Oblast 2-02 je ohraničená přibližně ulicemi Mučednická, Zeleného, částečně ulicí Žabovřeská a Minská a Horova. Podle aktuálně schváleného harmonogramu by zde měla pravidla rezidentního parkování začít platit od 16. listopadu 2020.

Už v září rada schválila oblasti, které se v příštím roce zapojí do rezidentního parkování. Celkem je jich i se Sirotkovou dvanáct. V červnu 2020 se přidají oblasti 1-09 (Křídlovická), 1-10 (Bezručova), 1-21 (Rybářská) a 1-15 (Dřevařská). V červenci se systém rozšíří o oblasti 3-01 (Staňkova) a 3-02 (Botanická). Od září se zapojí i 1-06 (Špitálka), 1-07 (Trnitá), 1-16 (Žižkova) a 2-01 (Zborovská).

Nakonec od listopadu se změny budou týkat oblastí 3-03 (Chodská) a už zmíněná 2-02 (Sirotkova). Nyní budou zahájeny další kroky k zapojení zmíněných oblastí. Jedná se například o vyhotovení projektových dokumentací, stanovení dopravního značení nebo příprava a zahájení informační kampaně tak, aby se všichni obyvatelé dotčených částí Brna mohli včas na nové podmínky připravit.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...