ZŠ Čejkovická získá přes prázdniny nové odborné učebny za 47 milionů

Brno, 31. května 2019 – Dosud nevyužívané podkroví Základní školy Čejkovická 10 se přes letní prázdniny promění k nepoznání. Čtvrté nadzemní patro školní budovy se totiž dočká výrazné rekonstrukce – vzniknou tam nové učebny odborných předmětů a další zázemí. Rozhodli o tom brněnští radní a jako zhotovitele vybrali firmu SKR stav. Ta přestavbu za více než 47 milionů provede do konce srpna.

skola nove odborne ucebny

„Pokračujeme ve zkvalitňování prostor pro výuku v našich školách a jsem proto ráda, že se nám podařilo vybrat zhotovitele pro školu v Čejkovické ulici. Nové učebny v dosud nevyužívaných prostorách školy začnou žákům i učitelům sloužit už po prázdninách. Věřím, že zkvalitnění výuky do budoucna dětem umožní mimo jiné lepší uplatnění na trhu práce,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Připravovaný projekt bude zahrnovat rozsáhlou rekonstrukci podkroví budovy včetně opravy střechy. Ta získá nové oplechování, upraveny budou i střešní terasy. Konstrukce bude následně zateplena a vyměněna budou i střešní okna. Celý prostor podkroví bude bezbariérový.

„Opraveny budou i podlahy a všechny sítě. Podkroví školy se dočká nového členění. Cílem investiční akce je zkvalitnění vzdělávání na škole. Přibude proto knihovna, jazykové učebny i učebny odborných předmětů, ale také bezbariérové sociální zařízení. Žáci získají nové možnosti například při seznamování s digitálními technologiemi, přírodními vědami nebo technickými a řemeslnými obory,“ popsal radní pro investice David Grund.

Investice bude hrazena z rozpočtu města Brna a spolufinancována bude z Integrovaného regionálního operačního programu. Dotace činí 13,5 milionu korun


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...