Městské bazény Ponávka a Lužánky se rozrůstají o služby wellness

Brno, 17. dubna 2019 – Čím dál víc obyvatel Česka si v posledních letech dopřává vytříbenou péči o tělo i duši. Vyjít vstříc těmto rostoucím potřebám se snaží relaxační zóny typu wellness zahrnující vířivky či nejrůznější druhy saun, do nichž proudí mimo jiné investice jednotlivých měst. Plány na zkvalitnění služeb mají například České Budějovice, Bruntál či Strakonice. Pozadu nezůstává ani Brno, které rozšiřuje nabídku bazénů Ponávka a Lužánky ve správě společnosti STAREZ – SPORT, a. s.

ponavka-sauna-starez sport

„Naší dlouhodobou snahou je vylepšení komfortu našich zákazníků a také zvýšení návštěvnosti jednotlivých středisek. Věříme, že peníze a energie věnované péči o návštěvníky se vrátí, protože rozšíření sortimentu uvítají a budou se k nám rádi vracet. Každý se nechá rád trochu rozmazlovat,“ podotýká Martin Mikš, generální ředitel brněnské společnosti STAREZ – SPORT, a. s.

V bazénu za Lužánkami v Brně se tak příchozí letos dočkají nového wellness, jež by mělo v červnu spustit zkušební provoz a od září fungovat naostro. Celková kapacita nové služby je 56 osob, z čehož 33 lidí pojme finská sauna, dalších 13 BIO sauna a 10 parní sauna. Veškeré zařízení přijde město na 25 milionů korun. „Při tříčtvrtinové obsazenosti saun každý den bude nárůst počtu návštěvníků činit 124 488 lidí za rok. Ale je to skutečně jen odhad,“ informuje Mikš.

Další brněnské sportoviště, bazén Ponávka, nově nabízí parní saunu za 1,5 milionu korun, která pojme až 10 lidí a je v provozu 60 hodin týdně deset měsíců v roce. „Cílem investice do její výstavby bylo především rozšíření služeb a zatraktivnění tohoto střediska. Reagujeme tak na moderní trendy relaxačních zařízení, tedy poskytnout více služeb pod jednou střechou. Hlavním záměrem nebylo navýšit počet návštěvníků,“ sděluje Mikš. I tak se v březnu zvýšila návštěvnost oproti loňskému roku zhruba o čtvrtinu, za celý rok se počítá s růstem pět až deset procent.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...