Město hledá projektanta na moderní velodrom v Komárově

Brno, 2. dubna 2019 – O krok blíž je výstavba nového velodromu v Komárově – Brno totiž nyní vyhlásilo veřejnou zakázku na jeho projektovou dokumentaci. Nový areál pomůže navázat na více než stoletou tradici cyklistických závodů s mezinárodní účastí, vyhovět moderním požadavkům vrcholové cyklistiky, ale také rozšířit možnosti obyvatel v oblasti volnočasových aktivit.

brno velodrom arch.design

Areál by měl zahrnovat kromě nezbytného vybavení pro dráhovou cyklistiku a kolovou také zázemí pro administrativu, stravování, rehabilitační a další služby. Podle předpokladu by smlouva měla být uzavřena v květnu.

„Bude se jednat o nejvybavenější velodrom svého druhu ve střední Evropě. Vzhledem k plánovanému modernímu vybavení brněnského areálu lze předpokládat, že se sportoviště stane spádovým nejen pro Českou republiku, ale také pro okolní státy. Uvažujeme také o zpřístupnění pro veřejnost. Projet se na moderním velodromu by tak mohli i lidé, kteří se tomuto sportu nevěnují na vrcholové úrovni,“ sdělil radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

Od loňského roku je stavba velodromu zařazena mezi strategické projekty města, přípravy díky tomu výrazně pokročily. Předpokládaný termín dokončení stavby je do konce roku 2021. Na přípravách zaštítěných městskou společností STAREZ – SPORT se podílejí například všechny dotčené odbory Magistrátu města Brna a také brněnské cyklistické kluby Dukla a Favorit.

Stávající betonový ovál na ulici Křížkovského má délku 400 m a je částečně zastřešený. V současnosti je ale běžným standardem plně zastřešený velodrom s dřevěnou dráhou o délce 250 m, která odpovídá parametrům mezinárodní federace UCI pro pořádání mezinárodních soutěží. Takový velodrom v České republice zatím není.

Vizualizace: Arch.Design


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...