Potkejte se v Brně s novými přáteli či sousedy na Šelepce a Podobrazy

Brno, 18. září 2018 – Kde se mohou setkat lidé, kterým už není „cet“ se svými vrstevníky? A jak změnit anonymitu lidí, kteří ačkoli žijí blízko sebe, nic o sobě nevědí? Odpovědi nabízí nové společné aktivity sdružení Mezigenerace s klubem Šelepka a kavárnou Podobrazy.

podane ruce deti dospeli

Projekt Potkejte se při…nabídne od září každý měsíc neformální společenská setkání pro „sátníky“ a akce Poznej svého souseda zve 23. září do parku před Šelepkou všechny, kteří se chtějí zastavit na kus řeči s lidmi z okolí, užít si zábavné odpoledne a třeba si opéct špekáček.

„V klubu Šelepka pořádáme seznamovací večery, diskotéky a další společenské akce. Čím dál častěji jsme se ale setkávali s reakcí, že na lidi řekněme nad pětapadesát let nemyslíme. Přitom jsou to Brňané, kteří Šelepku léta znají a za podobnou příležitost by byli rádi. V Jazzové kavárně Podobrazy jsme si zase všimli, že v této věkové skupině přibývá lidí, kteří do kavárny zajdou, aby se necítili sami. Když jsme se dozvěděli, že podobným směrem se ubírají také aktivity Mezigenerace, vznikl nápad pořádat společně akce s názvem Potkejte se při….,“ říká provozovatel Šelepky a kavárny Raed Kahwaji.

Potkejte se při… začne 26. září na Šelepce večerem Hudba českého stříbrného plátna a pokračuje 23. října hudbou světových filmů. Moderované večery nabídnou videoprojekci známých filmových písniček, u kterých si hosté mohou zatančit a čeká je i soutěž. V kavárně Podobrazy v přízemí kryté tržnice na Zelném trhu začnou 14. října odpoledne Potkejte se při nedělní kávě. Povídání u kávy usnadní neformální seznamovací aktivity, které připravili lektoři táborů pro dospělé. Díky jednoduchým společným úvodním hrám se snadněji odhalí společná témata nebo zájmy.

„Ve spolku Mezigenerace podporujeme všechny příležitosti, kde se sejde a baví více generací současně. Ačkoli je nabídka akcí v Brně široká, na příležitosti, kam zajdou vnoučata, rodiče i babička a všichni si najdou to své, se zapomíná. Přitom podporovat jejich společně strávený čas je velmi důležité. Šelepka nabídla prostor a své zkušenosti a vznikl nápad věnovat jedno nedělní odpoledne tomu, aby se tu zastavili lidé z okolí a našli třeba příležitost, jak poznat někoho, koho tu vídají už léta,“ říká předsedkyně spolku Mezigenerace Zdeňka Dubová. Šelepka akci podpořila zajímavými hosty – na děti v klubu čeká oblíbená Míša se svou hudebně-taneční show a příznivci hantecu se mohou těšit na Žanka Hlaváčka. Akce je díky podpoře spolku a klubu bezplatná.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...