Teplárny přerušily dodávky tepla, neboť je již dostatečně teplo

Brno, 15. dubna 2018 - S nástupem téměř letního počasí přerušily Teplárny Brno v pátek 13. dubna dodávky tepla. Stalo se tak takřka na den přesně po sedmi měsících od zahájení topné sezony 2017/18, která odstartovala vloni 15. září.

teplarny brno

„Na dalších cca 10 dní hlásí meteorologové poměrně vysoké teploty, proto jsme přistoupili k přerušení vytápění. V případě, že průměrné teploty klesnou pod 13°C, jsme připraveni dodávky ihned obnovit,“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon. Vloni byla topná sezona definitivně ukončena o měsíc později, až 13. května.

Otopné období začíná podle vyhlášky Ministerstva průmyslu a obchodu ČR vždy 1. září a trvá do 31. května následujícího roku. Zahájení, přerušení a ukončení dodávek tepla se odvíjí od průměrných denních teplot venkovního vzduchu a prognózy počasí dle ČHMÚ. Teplárny začínají s dodávkami tepla, jestliže dva po sobě jdoucí dny klesne průměrná denní teplota pod 13 stupňů Celsia a není očekáván další den vzestup teplot.

Dodávky tepla jsou přerušeny, pokud průměrná denní teplota venkovního vzduchu vystoupí nad +13 °C ve dvou dnech po sobě následujících a podle vývoje počasí nelze očekávat snížení této teploty.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...