Gymnázium na Vídeňské slaví 60 let

 

Brno, 2. září 2017 - Na začátku tohoto školního roku si připomíná významné výročí svého založení jedno z tradičních gymnázií Jihomoravského kraje – Gymnázium Brno, Vídeňská. Škola byla slavnostně otevřena 1. září 1957 a nepřímo navázala na existenci 1. státního reálného gymnázia, které sídlilo na Poříčí 31. Po roce 1948 byla gymnázia rušena a měněna na tzv. jedenáctileté všeobecně vzdělávací školy.

gymnazium videnska brno 60 let

V padesátých letech bylo rozhodnuto o výstavbě nového areálu pro jedenáctiletou střední školu na Starém Brně. Vybrána byla právě lokalita na dnešní Vídeňské 47, čímž začíná novodobá historie současného Gymnázia Vídeňská.

Za uplynulých 60 let prošlo školou více než 8 000 studentů. Mezi její nejznámější absolventy patří například herec Miroslav Donutil, který ve svých vyprávěních velmi často vzpomíná právě na zážitky ze svých gymnaziálních studií.

V současné době gymnázium nabízí třídy čtyřletého všeobecného studia a také naprosto unikátní program šestiletého gymnaziálního studia, které je zaměřeno na programování. Právě studium programování má na škole má tradici již od roku 1962 a je jediné tohoto druhu v České republice.

K 60. výročí škola připravila několik větších akcí. Vrchol oslav je směrován na 17. listopad, kdy organizujeme den otevřených dveří pro absolventy, slavnostní shromáždění a průvod městem.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...