Teplárny Brno v letošní topné sezóně nebudou zdražovat

Brno, 4. listopadu 2015 - Cena tepla v Brně se pro topnou sezónu 2015/2016 nemění. Se zvýšením ceny pro brněnské domácnosti a obchodní partnery nepočítají Teplárny Brno po celý příští rok.

topeni regulacni hlavice teplarny brno ceny tepla

Cena tepla pro rok 2016 tak zůstává zákazníkům, kteří odebírají teplo z výměníkových stanic a plynových kotelen Tepláren Brno, zachována na stejné úrovni již pátým rokem a činí průměrně 580 Kč/GJ bez DPH.

„Odvětví energetiky prochází obdobím velkých změn, které se projevují hned v několika oblastech souběžně – vývoj cen komodit, vývoj technologií, posilování využití obnovitelných zdrojů. Vedle toho významně ovlivňuje hospodaření společností v teplárenství také vývoj klimatu, který je třeba zohledňovat,“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon.

„Jsem rád, že se Teplárnám Brno podařilo a stále daří na všechny tyto změny a výkyvy reagovat a díky procesům spojenými s vnitřními úsporami nezvyšovat cenu tepla. Její stabilizace byla a zůstává naším strategickým cílem i do dalšího období,“ Petr Fajmon.

Dlouhodobě stabilizovat cenu se daří Teplárnám Brno především díky řadě úsporných opatření, modernizaci a využívání špičkových technologií. V kapitole provozních nákladů se společnosti podařilo vyjednat lepší podmínky na generální opravu turbíny na provozu Červený mlýn, což ve finančním vyjádření znamená očekávanou úsporu 18 milionů korun. Stabilizaci ceny umožňuje i pokračující výměna parovodů za horkovody, která znamená minimalizaci tepelných ztrát, i vyšší využití dodávek tepla ze společnosti SAKO, a.s.  

Plánovaný provozní hospodářský výsledek na fiskální rok 2015/2016 společnost Teplárny Brno očekává ve výši 50 milionů korun, což je úroveň odpovídající průměru minulých let.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...