Mezi Modřicemi a Přízřenicemi vyrostlo sedm kilometrů nové cyklostezky

Brno, 9. července 2015 – Na konci června došlo k dokončení druhé etapy projektu vybudování bezpečných částí cyklostezky trasy Brno–Vídeň. Sedm kilometrů nové cyklostezky mezi Přízřenicemi a Modřicemi zvýší komfort i bezpečnost cyklistů.

cyklostezka modrice prizrenice

Druhá etapa dostavby cyklostezky se zaměřila především na přetížený úsek mezi Brnem a Rajhradicemi, využívaný jak turisticky, tak pro přepravu pracujících z okolních obcí do okrajových částí Brna. Nová trasa cyklostezky v úseku mezi Přízřenicemi a Modřicemi odlehčí přetížené in-line dráze, v Chrlicích cyklistům usnadní překročení dálnice D2 a příjezd k vlakovému nádraží a v Rebešovicích, Rajhradě, Židlochovicích, Vranovicích a Přibicích vede nyní mimo silnici.

„Protože je cyklostezka částečně vedena po silnicích II. a III. třídy, na základě odborné studie jsme vytipovali 12 zvláště exponovaných úseků, které nyní prošly komplexní přeměnou. V nové sezoně se tak cyklisté mohou těšit ze 7 kilometrů nové bezpečné trasy,“ uvedla Jana Drápalová, předsedkyně Cyklistické stezky Brno – Vídeň.

Cyklostezka spojující Brno a Vídeň je součástí 1930 kilometrů dlouhé Jantarové stezky, která spojuje polský přístav Gdaňsk s chorvatskou Pulou. Spadá do mezinárodní cyklistické sítě EuroVelo propojující všechny evropské země. Projížďku krajem vína nabízí velice oblíbená část cyklostezky vedoucí od Brna na jih. Na trase mohou cyklisté navštívit mnoho atraktivních cílů, například Památník písemnictví na Moravě v benediktinském klášteře v Rajhradě.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...