Parkovací dům na Kopečné otevřen

Brno, 10. června 2014 - Do rozrůstající se mozaiky nových staveb v Brně se zařadila další budova – parkovací dům na Kopečné ulici. Veřejnosti se otevřel na začátku června a nabízí celkem 88 parkovacích stání. Dům je moderně vybavený, výtahem bezbariérově propojený s centrem města, s parkovacími místy ve třech věžích a sedmi vrstvách parkovacích stání.

parkovaci dum kopecna

Automatický zakladačový systém, který je zde instalován, je zatím třetí tohoto typu v České republice a první v Brně. Zaparkování a vyparkování vozu po zadání příkazu do systému zajišťuje automat bez zásahu řidiče. Každá ze tří parkovacích věží pracuje nezávisle, je tedy možné najednou zaparkovat nebo vyparkovat tři vozidla současně. Na střeše objektu je kavárna s terasou, nabízející mimo občerstvení také velmi příjemný výhled do Denisových sadů a okolí.

parkovaci dum na kopecne panorama

„Jsem přesvědčen, že potěšíme všechny řidiče, kteří potřebují vyřídit cokoliv v centru. Ať už pracovně či si vyjdou za zábavou. Provoz je zde 7 dní v týdnu, 24 hodin denně,“ uvedl Petr Kratochvíl, předseda představenstva společnosti Brněnské komunikace, která byla investorem stavby za více než 65 miliónů korun.

(red), foto: archiv


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...