Do Brna míří další ročník Špilberk Food Festivalu

Brno, 26. května 2014 – Lahůdky připravené zkušenými šéfkuchaři, kteří probudí vaše smysly mezinárodními specialitami, lahodnými dezerty i tradiční českou kuchyní. Tak láká příznivce dobrého jídla třetí ročník Špilberk Food Festivalu, který se uskuteční od pátku 6. do neděle 8. června. Své umění na něm předvedou mimo jiné přední šéfkuchaři nejvýznamnějších podniků nejen jižní Moravy.

Co na návštěvníky festivalu čeká? Na nádvořích a terasách hradu Špilberk se budou pod širým nebem podávat delikatesy přímo z rukou mistrů oboru. Jednotlivé restaurace, mezi kterými nebudou chybět například Il Mercato, Pavillon, Noem Arch, Rialto nebo Koishi připraví speciality zdůrazňující filozofii každého podniku. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý doprovodný program, v jehož rámci předvedou svoji show Zdeněk Pohlreich, držitel michelinské hvězdy Stefano Ciotti nebo mistr molekulární kuchyně Petr Koukolíček. O koktejly se postará Achim Šipl. Nebude chybět sabrage Reservy, tedy 18% pivníhho speciálu v exkluzivní 0,7l láhvi s keramickým špuntem od Starobrna.

SFF jidloNávštěvníci festivalu budou moci ochutnat na příklad křepelku, čerstvé ústřice, daňčí hřbet, lahůdky s chřestem, širokou nabídku steaků nebo tygří krevety. Velká pozornost bude věnována skloubení pokrmů s vínem, čemuž bude odpovídat také nabídka vzorků. Odborníci potom povedou řízení degustace, které zasvětí do tajů správného ochutnávání, výroby a pěstování vína.

Kulinářské studio Divoká vařečka se letos opět postará o školu vaření, a to po celý víkend. „Oproti loňsku máme pro návštěvníky připravenou jednu novinku. Nejen, že se budete moci opět zapojit a naučit se novým kulinářským dovednostem. Vařit budete přímo na pódiu," uvedla za pořadatele Jana Leitnerová. Návštěvníci si tak budou moct zkusit vaření s Petrem Koukolíčkem, Zdeňkem Pohlreichem, Daliborem Navrátilem, Petrem Stádníkem, Stefanem Ciotti a Riccardem Lucque.

SFF koishi

Vstupenky jsou k dostání v předprodejní síti. Součástí vstupenky je i základní balíček festivalových platidel na konzumaci tzv. Florénů. Florény budou jediná měna, za kterou si návštěvníci mohou zakoupit degustační menu, nápoje a ostatní delikatesy. Další festivalové peníze bude možné zakoupit kdykoli v průběhu akce na speciálně označených místech v areálu. Více informací, včetně podrobného programu je, je k dispozici na oficiálních stránkách festivalu www.SpilberkFoodFestival.cz.

 

 

foto: archiv Špilberk Food Festival


Související články:

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit