Brno bude příští rok hospodařit s rozpočtem 10,78 miliardy korun

Brno, 22. listopadu 2012 (MEDIAFAX) - Brno bude příští rok hospodařit s rozpočtem ve výši 10,78 miliardy korun. Ve čtvrtek to řekl primátor Roman Onderka (ČSSD) s tm, že návrh roční bilance města pro rok 2013 schválili městští radní.

Penize-bankovky-a-mince

Rozpočet statutárního města Brna je zhruba o miliardu korun nižší než letos. Podle Onderky se do jeho výše negativně promítly změny v rozpočtovém určení daní, o kterých letos rozhodla vláda. Ta totiž ze sdílených daní vzala část peněz největším městům a přerozdělila je menším obcím. Brnu se zároveň letos nedařilo úspěšně a za dobré ceny prodávat zbytný majetek, příjmy města proto nedosáhly očekávané výše.

Rozpočet je ze zákona koncipován jako vyrovnaný. Radnice jej podle primátora vyvěsí v pátek na úřední desce, aby jej mohli lidé připomínkovat. "Nad rámec zákonných povinností uspořádáme jeho veřejnou prezentaci," řekl Onderka. Lidé budou podle něj moci o klíčovém ekonomickém dokumentu města diskutovat ve středu 5. prosince ve Sněmovním sále Nové radnice na Dominikánském náměstí.

V letošním roce hospodařilo Brno s přibližnými příjmy ve výši 11,2 miliardy korun, očekávané výdaje města dosáhnou 12,3 miliardy korun.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...