Jihomoravský kraj protestuje proti mýtnému

Brno, 25. července 2011 (MEDIAFAX) - Jihomoravský kraj protestuje proti časovému zpoplatnění dálnice a mýtnému na některých silnicích v okolí Brna. V pondělí to řekl hejtman Michal Hašek (ČSSD) s tím, že hejtmanství uplatnilo při jednání na ministerstvu dopravy k vybírání dálničních poplatků zásadní připomínky.

mytne

"Snažíme se dosáhnout zrušení časového poplatku na dálnici D1 v úseku od Kývalky po Slatinu, zrušení mýtného na silnici I/52 od Modřic po Rajhrad a prosazujeme i zrušení časového poplatku a mýtného na rychlostní silnici R 52 v úseku Pohořelice-sever až po Pohořelice-jih," vypočítal hejtman sporné úseky, které kraj navrhuje vyjmout z placených úseků silnic a dálnic.

 

Hašek o aktivitě jihomoravského hejtmanství zároveň informoval primátora Brna a starosty Pohořelic, Popovic a Brna-Bosonoh. Zdůraznil, že tato zpoplatnění mají negativní dopravní vliv na dopravu a životní prostředí brněnské aglomerace. "Chceme i v budoucnu usilovat o to, aby je stát zrušil," konstatoval Hašek.

Jiří Nováček

Související články:

Komentáře 

 
+1 #1 Jaroslav Konečný 2011-07-26 16:17
Popuvky Michalovi moooc dekuji!!! Muzu-li pomoci, jsem k dispozici.
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...