Brno Top 100 - známe vítěze

Brno, 17. června 2011 - Na úspěšnou anketu Brno TOP 100, pořádanou časopisem Brno Business (vydavatelství CCB), letos navázal další ročník. Slavnostní vyhlášení proběhlo ve čtvrtek 16. června na slavnostním galavečeru v OREA Wellness hotelu Santon na brněnské přehradě.

top100-01-250

„Anketa Brno TOP 100 odráží aktuální situaci v našem městě a zároveň to, jaké osobnosti a firmy hýbou Brnem. Výsledky ankety jsou bezesporu zajímavým ukazatelem toho, jak obyvatelé města vnímají sebe samé, jaké osobnosti a společnosti považují za důležité pro ekonomický, politický, společenský, sociální, kulturní i sportovní život Brna,“ uvedl k tomu ředitel vydavatelství CCB Tomáš Večeřa.

Mezi oceněnými byli například moderátor Aleš Zbořil, herec Jiří Pecha, brněnský primátor Roman Onderka (ČSSD) nebo hokejista Jiří Dopita. Z firem a institucí pak Student Agency, Galerie Vaňkovka, Rádio Petrov nebo Zetor.

top100-TOM_3237-468

„Naši anketu chápeme jako příležitost ke zvýraznění obecného povědomí o podnikatelské a obchodní činnosti v Brně a okolí, ke zvýšení prestiže regionálních firem. Současně chceme veřejnosti představit významné brněnské osobnosti, které se svou prací podílejí na významu, rozvoji, dobrém jméně a prosperitě našeho města,“ podotknul Večeřa.

top100-TOM_3345-468

V anketě nejprve dostala příležitost široká veřejnost, která v úvodním kole ankety mohla dát svůj hlas kandidátům v kategoriích Osobnosti a Firmy. Hlasovat bylo možné formou anketních lístků zveřejněných v časopise Brno Business a na internetu.

top100-TOM_3496-468

„Do druhého kola postoupilo 250 kandidátů z každé kategorie s největším počtem hlasů, mezi nimiž byli i loňští vítězové ankety. V tomto kole pak hlasovali pro své favority z řad osobností i firem. Součtem jejich hlasování vznikl konečný výsledek ankety,“ vysvětlila marketingová manažerka vydavatelství CCB Hana Štamberková.

top100-tom_3695_468

Ankety se mohly zúčastnit společnosti se sídlem v Brně, nebo zastoupení firem a organizací působících na Brněnsku se sídlem mimo Brno. "Navržené společnosti nebyly posuzovány s ohledem na ekonomické ukazatele, ale především z hlediska působení ve veřejném životě. Kategorie byla otevřena všem druhům právních subjektů. Osobnosti, které se představily ve druhé kategorii ankety, zastupují široké spektrum brněnského veřejného života,“ dodala manažerka.

Hana Štamberková, foto: Michal Romaňák, Tomáš Trojan

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...