Masarykova univerzita navyšuje bakalářské programy

Brno, 1. února 2011 - Masarykova univerzita v Brně rozšířila nabídku studijních oborů v bakalářských programech, jde například o sociální informatiku. V úterý to uvedla mluvčí univerzity Tereza Fojtová. Nové obory podle mluvčí zajistí absolventům uplatnění v rychle se rozvíjejících oblastech, kde je zapotřebí propojení znalostí z různých vědních disciplín. "Přihlášky ke studiu do bakalářských a magisterských studijních programů přijímá univerzita do půlnoci 28. února 2011 pouze elektronicky," zdůraznila Fojtová.

Vzdelavani2

 

Příkladem nového multidisciplinárního oboru je podle Fojtové sociální informatika, kterou mohou zájemci od akademického roku 2011/2012 studovat na fakultě informatiky. "Studenti se seznámí s principy tvorby a používání informačních technologií v souvislosti s jejich společenským dopadem. Budou se věnovat problémům, které masové nasazení informačních technologií způsobilo, a jejich vlivu na strukturu a sociální aspekty společnosti," popsala novinku mluvčí.

Na velký zájem o biologické a biochemické obory reagovala přírodovědecká fakulta otevřením nového studijního oborů biofyzikální chemie určeného studentům se zájmem o poznání fyzikálně-chemických zákonitostí přírodních jevů a objasnění jejich podstaty. Pro uchazeče, kteří by se v budoucnu rádi uplatnili jako učitelé na středních školách, může být zase zajímavé dvouoborové studium biologie a fyziky se zaměřením na vzdělávání. Novinkou ve studijním programu aplikovaná matematika je obor modelování a výpočtů.

Ekonomicko-správní fakulta otevírá ve spolupráci s pedagogickou fakultou obor hospodářská politika-francouzský jazyk pro hospodářskou činnost, který je spojením studia cizího jazyka a ekonomického oboru.

Pedagogická fakulta také rozšířila možnost studia některých oborů pro pedagogické asistentství o kombinovanou formu studia. Na fakultě sociálních studií nově akreditovali jednooborovou žurnalistiku. Obor je určený především pro ty, kteří se již žurnalistice věnují v praxi a chtějí si nyní doplnit vzdělání.

 

Jiří Nováček


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...