VIDA! láká na (Ne)omezené léto

Brno, 7. července 2021 – Brněnský zábavní vědecký park VIDA! láká na (Ne)omezené léto. Návštěvníci se mohou těšit se na chytrou zábavu uvnitř i venku. Pod střechou najdou kromě 175 stálých exponátů také výstavu (Ne)omezení, kde si vyzkouší nejrůznější vychytávky, které pomáhají lidem s hendikepem. Venku zase objeví nové vodní exponáty a za pěkného počasí tady zhlédnou (ne)předvídatelnou show Bez hranic, o jejímž průběhu rozhodují diváci.

vida lumishow

Pro rodiny s dětmi je na každý prázdninový den připravený program s pokusy Souboj živlů. Vyzkouší si spoustu zajímavých experimentů pokusů s ohněm, vodou, vzduchem i zemí a na vlastní kůži se seznámí se sílou těchto lidských (ne)přátel.

Pět hodin chytré zábavy za 90 Kč
Tím však letní nabídka rozhodně nekončí! Každý čtvrtek v červenci i srpnu bude VIDA! otevřená až do devíti večer. Ti, kteří si chtějí užít návštěvu až po práci či dni stráveném u vody, mohou využít nejlevnější odpolední vstupenku jen za 90 Kč. Tato vstupenka platí každý všední den od 16 hodin. A to i v (Ne)omezené čtvrtky, kdy za necelou stovku získají až pět hodin (ne)opakovatelných zážitků!

Novinky pod širým nebem
Vodní pumpy, bosonohý chodník, umělé vlny, vodotrysky a spousta nově zasazené zeleně – to jsou novinky, které na zájemce čekají ve venkovní expozici. Těšit se můžou i na příjemné posezení s výhledem na nejkrásnější pavilony brněnského výstaviště. Na čerstvém vzduchu objeví i další atrakce jako například obří uši, Pascalovu fontánu, hučící kámen, Archimédův zákon nebo malování slunečními paprsky.

(Ne)všední výstava
A jaké zážitky nabízí uvnitř výstava (Ne)omezení? Návštěvníci si vyzkouší jízdu na invalidním vozíku, seznámí se s mluvícím budíkem, běžeckou protézou, pohlednicemi pro slabozraké nebo dětskou chůvičkou pro neslyšící. Otestují také sporty pro lidi se zrakovým postižením a přesvědčí se, že některá omezení mohou lidi překvapivě rozvíjet.

Šifrovačky pro rodiny
Nejen exponáty nabízí VIDA! uvnitř i venku. Připraveny jsou i dvě cesty za pokladem. Ten první je ukrytý přímo v expozici VIDA! a účastníci jej získají vyřešením různých úkolů u vybraných exponátů. Tato hra nese název Pevnost VIDArd a je určená všem, kteří chtějí v expozici VIDA! objevit věci, které zůstávají běžným návštěvníkům skryté. Druhá šifrovačka je venkovní. Zájemce zavede do brněnských uliček po stopách významného vědce narozeného v Brně Kurta Gödela. Startovní balíčky k oběma hrám jsou k zakoupení na pokladně VIDA!


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF