Sbírka zdravotnických potřeb pomůže lidem bez domova

Brno, 28. listopadu 2019 – Město Brno se rozhodlo pomoci projektu „Medicinaulici Brno“ a připojí se ke sbírce zdravotnického materiálu. Mladí medici ho využijí pro práci v terénu, kde ošetřují lidi bez domova. „Sesbíraný materiál použijeme při každotýdenním ošetřování lidí bez domova, které probíhá přímo na ulici. Mnozí z bezdomovců z různých důvodů nemohou či nechtějí přijít do nemocnice, a právě těm se chceme více věnovat,“ upřesnil Michael Král z projektu Medicinaulici Brno.

bezdomovec vanoce

Věnovaný zdravotnický materiál bude předán mezinárodní organizaci Sant Egidio, která působí na území města Brna, pomáhá lidem bez domova a spolupracuje s mladými mediky. Komunita byla založena v Římě v roce 1968 a v průběhu 70. let se rozšířila po italských městech a v dalších dekádách i do celého světa.

„Oceňuji práci mladých budoucích doktorů, kteří se nad rámec studia věnují i dobrovolnické činnosti a pomáhají potřebným. Pevně doufám, že si lidé během prosince najdou čas a darují zdravotnické potřeby nutné pro ošetřování lidí bez domova. Ty může věnovat každý, poptávané jsou především (auto)lékárničky, obvazy, elastická obinadla, gázy, náplasti, zdravotnické pinzety a nůžky nebo zdravotnické rukavice,“ uvedl 1. náměstek primátorky Petr Hladík, který převzal nad akcí záštitu.

Dárci mohou zdravotnický materiál nosit na Odbor zdraví (Dominikánské nám. 3, 2. patro), který sbírku organizačně zajišťuje.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...