Sbírka potravin pomůže lidem v tíživé situaci

Brno, 21. listopadu 2019 – V sobotu 23. listopadu mohou lidé v celé republice přispět do potravinové sbírky, která pomůže lidem v tíživé životní situaci. Akce se uskuteční od 8 do 18 hodin ve vybraných prodejnách potravin. V Brně se do sbírky zapojí 48 prodejen. Každý zde může nakoupit trvanlivé potraviny nebo drogistické zboží, které přímo v prodejně daruje dobrovolníkům. Ti pak zboží doručí do potravinových bank, které ho následně předají potřebným.

konzerva sbirka jidla

„Těší mě vlna solidarity, která se v Brně díky této smysluplné akci každoročně zvedne. Děkuji všem zapojeným a vyzývám občany k sounáležitosti a pospolitosti,“ uvedl náměstek primátorky města Brna pro oblast sociálních služeb Robert Kerndl. „Do sbírky lze přispět ve vybraných prodejnách řetězců Albert, Billa, dm drogerie markt, Globus, Kaufland, Lidl, Makro, Penny, Rossmann, Tesco a rohlik.cz,“ doplnil.

Zapojit se lze i online od 20. listopadu do 3. prosince prostřednictvím internetových obchodů. Jejich seznam najdete na webu sbirkapotravin.cz. V jarním kole celorepublikové Sbírky potravin se vybralo 212 tun potravin a 23 tun drogistického zboží. Sbírku organizuje Česká federace potravinových bank a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR spolu s klíčovými obchodními řetězci působícími na českém trhu, Asociací společenské odpovědnosti a partnery z neziskového sektoru.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...