Chillibraní zavalí Riviéru pikantními papričkami

Brno, 4. září 2019 – Už vás začínáte příjemně svrbit jazyk? To je tím, že je za dveřmi 7. ročník Chillibraní! Uskuteční se již v sobotu 7. září na Riviéře. Pálivého bude až až! Je libo ty nejlepší papričky světa? Přijďte je ochutnat! A nejen je. K mání toho bude mnohem víc. Třeba speciální chilli pivo nebo ragů z chřestýše.

chillibrani brno 2019

Prostranství brněnské Riviéry rozvoní dobré jídlo a kromě chilli rozproudí krev v žilách i zajímavý program pro celou rodinu. Plán na první zářijový víkend je na světě! Na své si přijdou jak nezasvěcení, tak i ostřílení chilli maniaci.

Chilližrouti už ladí formu, trojnásobný vítěz dává šanci ostatním
V rámci hlavního programu bude letos o titul Mistra ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout bojovat padesátka přihlášených soutěžících. Konzumovat se budou chilli omáčky i čerstvé chilli papriky té nejlepší kvality od pálivostí kolem 10 tisíc SHU, až po vzorky obsahujících SHU v miliónových číslech.

Pokud soutěžící hodně vydrží, bude více jak 13 soutěžních kol a s každým se bude zvyšovat obsah kapsaicinu v přichystaném vzorku. Přihlášení jsou muži i ženy. Trojnásobný vítěž P. Holešínský potvrdil, že se letos nezúčastní. Na akci bude přihlížet jen jako divák a bude fandit ostatním.

Luxusní jídla i chilli pivo
Areál bude plný stánků s občerstvením, kdy každý nabídne alespoň jednu chilli dobroutu a jednu dobrotu, která nepálí. Slané, sladké, burgery, steaky a nejrůznější speciality budou vonět areálem po celou dobu akce. K dostání budou také věci potřebné k pěstování chilli. I letos budou mít návštěvníci možnost hlasovat o „Výrobek roku“! Proudem potečou piva z deseti malých řemeslných pivovarů.

Chybět nebude ani speciál připravený pro Chillibraní: Mango Chutney Session Hazy Chillibraní IPA se stupňovitostí 11° EPM. Celou akcí bude provázet známá moderátorka Sandra Parmová a na hlavní stage to večer hudebně okoření koncert kapely Morčata na útěku, jejíž tvorba spočívá především v parodování známých českých i zahraničních písniček vlastními vtipnými texty.

Ragů z chřestýše, brouci na talíři i standup comedy
Program nabídne pro každého něco. Nebude chybět zóna pro děti se skákacím hradem a malováním na obličej. Michelinský kuchař Oldřich Sahajdák předvede live cooking show, také Petr Erin Kováč, který chystá ragů z chřestýše! Tejinder Riar představí indickou kuchyni, Pavel Brückner talíře naplní hmyzími specialitami a My-Chilli chystají show „Pod pokličkou světových šampionů“.

V přestávkách mezi vařením diváky pobaví standup comedy Adely Elbel a chybět nebude ohnivá show na závěr. Na akci si na své přijdou i ti, co pálivé nemusí. Každý stánek nabídne minimálně jednu nepálivou dobrotu. Za příznivého počasí bude možné užít si i koupání v bazénech!


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...