Liga vozíčkářů v Brně získala od sponzorů již třetí sociální automobil

Brno, 1. října 2018 – Nový vůz značky Dacia Dokker slavnostně převzali v pondělí 26. září zástupci Ligy vozíčkářů v Brně. Předání proběhlo za účasti představitelů poděbradské reklamní agentury Kompakt, která tento projekt organizuje. Vozidlo budou zaměstnanci zařízení využívat zejména pro přepravu klientů i osobních asistentů a při dalších aktivitách.

socialni automobil dacia dokker kompakt

Liga vozíčkářů v Brně, která poskytuje pomoc hendikepovaným osobám, obdržela svůj třetí vůz v rámci projektu Sociální automobil. V rámci tohoto projektu tak bylo v Brně předáno celkově již třinácté vozidlo. „Ve většině sociálních zařízení je vozový park ve špatném technickém stavu, přitom jde v mnoha směrech o velmi důležitou součást poskytování kvalitní péče, obzvláště při péči o hendikepované. Tato zařízení obvykle získávají nový automobil velmi obtížně, a proto jsem rád, že brněnská Liga vozíčkářů získala třetí automobil, který jim pomůže v dalším rozšiřování jejich aktivit,“ uvádí Miroslav Káninský, jednatel společnosti Kompakt.

Hlavním posláním neziskové organizace je pomoc postiženým překonávat bariéry světa hendikepu a pomáhat jim k samostatnosti. Starší vozidla z projektu Sociální automobil zařízení stále sloužík převozu klientů, kteří se tak díky nim mohou účastnit například výcviku svých asistenčních pejsků. „Z automobilu máme velkou radost a chtěli bychom poděkovat všem partnerským společnostem, které se na zakoupení vozu podílely. Nový vůz využijeme k tomu, aby byli naši sociální pracovníci více flexibilní například v oblasti osobní asistence. Také jej plánujeme využívat v rámci vzdělávacích a preventivních projektů na základních a středních školách,“ komentovala předání vozidla fundraiserka Ligy vozíčkářů v Brně Lenka Uldrijanová.

Projekt Sociální automobil funguje v České republice již 20 let, za tu dobu Kompakt předal díky všem dárcům přes 700 vozidel. Na financování tohoto vozu se podílelo 38 sponzorů napříč obory od velkých firem až po jednotlivce z Brna a okolí.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...