V parku Hvězdička se uskuteční již čtvrtý ročník blešího trhu

Brno, 20. září 2018 – Staré oblečení, knihy i věci z domácnosti budou moci zájemci nakupovat i prodávat na již čtvrtém Blešáku v parku Hvězdička. Ten proběhne ve středu 26. září od 15 do 18 hodin. Akce, kterou pořádá spolek Barvy brněnského Bronxu společně s organizací DROM, romské středisko, nabídne kromě možnosti nákupu zboží také občerstvení, hudbu i zajímavý workshop.

blesi trh hvezdicka brno bronx

Blešího trhu v parku Hvězdička – Eugena Horvátha se mohou zájemci o prodej starých věcí zúčastnit zcela zdarma. „Věci, které se někomu zdají neužitečné, mohou jinde ještě dobře posloužit. Prodejci tak mohou přinést v podstatě cokoliv, my jim pomůžeme postavit prodejní místo, samotný prodej už bude na nich,“ vysvětluje organizátorka akce Tereza Melicharová. Cílem akce je podle ní nejen výměna a nákup zboží, ale i setkávání občanů komunity a podpora smysluplného trávení volného času. Pro všechny zúčastněné je tak připraven také doprovodný program v podobě workshopu zdobení IKEA tašek, zajištěna je i hudba a občerstvení. Akce se koná za každého počasí.

Bleší trh je jednou z aktivit tříletého komunitního projektu Barvy brněnského Bronxu (BBB), který reaguje na situaci v sociálně vyloučené lokalitě Zábrdovice, přezdívané též brněnský Bronx. Lokalita se zejména v posledních letech velice rychle mění, příliv nových obyvatel přináší příležitost změny a vzniku pestré komunity tvořené z místních i nově příchozích. Cílem projektu je tedy vytvořit místní otevřenou a svébytnou komunitu.

„Zázemí postupně vytváříme na Bratislavské 68 v prostorách bývalé Káznice, kde vzniká komunitní centrum pro naše aktivity, jako jsou například umělecké dílny-keramika, vyšívání, divadelní dílna. Připravujeme hudební zkušebnu a pouštíme se do vydávání vlastních novin. Rádi poskytneme prostor iniciativním lidem z lokality, aby zde realizovali svoje plány,“ uvedla Melicharová.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...