Jihomoravští záchranáři získali na zkoušku speciální elektromobil

Brno, 8. listopadu 2017 - Jede rychlostí až 150 kilometrů za hodinu, maximální dojezd má až 350 kilometrů a přitom je šetrné k životnímu prostředí. Speciálně upravené BMW i3 od úterý slouží jihomoravským záchranářům. První elektromobil převzali od brněnského dealera BMW – společnosti Renocar.

bmw elektromobil zzsjmk

„Chceme si auto především osahat a zjistit, zda je pro nás vhodné. Je třeba si uvědomit, že jsme se ocitli na počátku 21. století a elektromobily jsou na vzestupu,“ uvedl ředitel Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje Milan Klusák.

Vůz získali záchranáři na půlroční užívání, nebo do najetí 9000 kilometrů. V Brně předal Renocar elektrické auto s prodlužovačem dojezdu ve formě spalovacího motoru. „Auto mohou záchranáři využít pro inspektory provozu nebo pro rychlý převoz orgánů,“ podotkl člen představenstva Renocaru Miloš Vránek s tím, že vůz byl zapůjčen za symbolický poplatek jednu korunu.

BMW i3 se osvědčuje jako vhodný vůz ve výjezdových skupinách záchranných služeb po celém světě. Všechny vozy jsou upravené a vybavené technologiemi americké společnosti Whelen. Jde zejména o certifikované majáky a výstražná světla. Každý vůz bude rovněž vybaven kabelem pro rychlé dobíjení a ChargeNow kartou. Záchranáři auto při napětí 380V nabijí za tři hodiny.

Foto: Renocar


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...