Rodičky berou FN Brno útokem, počet novorozenců trhá rekordy

Brno, 10. srpna 2017 - V posledních letních týdnech se na Gynekologicko-porodnické klinice FN Brno odehrává doslova boom nově narozených dětí a budoucí maminky se nahlašují opravdu ve velkém množství. „Rodičky berou oba porodní sály útokem, přicházejí „ve vlnách“ a lékaři včetně porodních asistentek si mohou jen stěží plánovat svoji práci. „Horko“ je tedy nejenom venku, ale i samotnému personálu,“ uvedl mluvčí nemocnice Pavel Žára.

novorozenec

Letos v červenci se na Gynekologicko-porodnické klinice FN Brno narodilo 578 dětí (jde o 14% nárůst ve srovnání s červencem 2016). Je to počet, který mají některé nemocnice za celý rok. Celkem 142 rodiček využilo u porodu epidurální analgezii, císařský řez byl proveden ve 130 případech a narodilo se 9 dvojčat. Červenec a pravděpodobně i srpen bude opravdu rekordní.

Gynekologicko-porodnická klinika FN Brno je největší pracoviště v ČR a ve střední Evropě. Ročně je zde přes šest tisíc porodů. Také proto FN Brno připravuje výstavbu velké supermoderní porodnice, která bude budoucím matkám poskytovat specializovanou a komplexní péči.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...