Tesco darovalo 100 00 hygienických balíčků pro novorozence

Brno, 18. října 2020 – Dětské plenky, vlhčené ubrousky či speciální balíčky se vzorky kosmetiky určené pro péči o miminka v praktickém cestovním balení. To vše darovalo Tesco 100 000 českých maminek, aby jim pomohlo v průběhu prvních dnů a týdnů po narození děťátka. Tisíce balíčků obdržela i Fakultní nemocnice Brno. 

dite novorozenec

„Darováním balíčků jsme chtěli pomoci a zároveň i potěšit maminky v prvních dnech a týdnech po narození miminka, protože chápeme, že právě toto období patří k těm nejnáročnějším. Uvědomujeme si, že rodičovství přináší mnoho radosti, ale také je pro maminky výzvou. A proto jim chceme situaci usnadnit, jak jen je to možné,“ říká Lenka Kučerová, manažerka vlastní značky Tesco Fred&Flo.

Gynekologové rozdali v tomto roce více než 100 tisíc balíčků se vzorky kosmetiky Fred & Flo pro péči o miminka, které jsou vhodné i na cestování. Plenky vlastní značky mohlo využít za posledních 12 měsíců ve dvou desítkách porodnicích v Česku více než 30 tisíc maminek.

V nejbližších měsících si budou moci maminky v Česku také zadarmo vyzkoušet oblíbené vlhčené ubrousky. Tesco připravilo pro maminky více než 50 tisíc balení vlhčených ubrousků v rámci distribuce balíčků Happy Baby do gynekologických ambulancí.

„Ve FN Brno se narodí více jak 6000 novorozenců ročně. Velmi jsme uvítali pomoc Tesca, které nám dodává jednorázové pleny. Používáme je jak u donošených, tak lehce nedonošených novorozenců. Pokožka narozeného miminka je vystavena mnoha faktorům, které mohou vyvolat u dítěte alergii Dar je nejen velkou finanční pomocí, ale i dobrým tipem, pomocí při výběru, pro mámy narozených dětí alespoň pro úplný začátek,“ doplnila Pavla Opálková, vrchní sestra NO FN Brno.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...