Staňte se Ježíškem pro děti z dětských domovů

Brno, 12. prosince 2013 - Období Vánoc se tradičně pojí s klidem, pohodou a dobrou náladou. Pro mnohé jsou Vánoce také impulsem k dobrým skutkům. Ne vždy je navíc potřeba investovat peníze, může stačit využít povánočního úklidu a vytřídit vše, co již lidé nepotřebují. Jiným takové věci mohou stále přinášet radost. Občanské sdružení VESPOJENÍ organizuje vánoční charitativní akci Staňte se Ježíškem dětem z dětských domovů. Vybralo  od dětí jejich vánoční přání, které jim může kdokoliv snadno splnit. Stačí se podívat na webové stránky www.vespojeni.cz, kde je k dispozici seznam přání.

vanocni darky

„Dlouhodobě pomáháme dětským domovům, které bohužel nemají finanční prostředky na to, aby dětem splnili jejich přání. Díky projektu Staňte se Ježíškem dětem z DD může kdokoliv z nás pomoci, když si dětská přání vezme osobně na starost,“ popisuje projekt předsedkyně OS VE SPOJENÍ Jana Buriánková. Dodává, že děti si nejčastěji přejí oblečení, hračky či mobilní telefony.

Mnoho přání právě na mobilní telefony splní nezisková organizace ASEKOL, která se zabývá zpětným odběrem vysloužilých elektrospotřebičů. Dlouhodobě organizuje projekt Věnuj mobil, v němž mohou lidé odevzdávat staré mobily, ať už funkční či nefunkční.

„Funkční telefony po celou dobu projektu věnujeme právě dětem z dětských domovů či pěstounským rodinám. Rozhodli jsme se podpořit projekt Staňte se Ježíškem dětem z DD a udělat alespoň o Vánocích co největší radost těm, kteří jí někdy tolik nemají,“ vysvětluje Hana Ansorgová, manažerka komunikace společnosti ASEKOL.

Podle průzkumu, který si společnost nechala zpracovat, se v českých domácnostech nachází až 9 milionů nepoužívaných mobilů. „Mnoho z nich je přitom stále funkčních. Doufáme tedy, že se lidé v rámci vánoční nálady a povánočních úklidů proberou svými šuplíky a skříněmi a podělí se s dětskými domovy o staré mobily,“ dodává Ansorgová.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...