Ekonomové budou diskutovat o dopadu krize na Evropu

Brno, 26. listopadu 2013 – Čeští i světoví ekonomové budou tento týden diskutovat na mezinárodní vědecké konferenci Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Hlavním tématem budou dopady krize na evropskou ekonomiku a budoucnost eurozóny. Konference s názvem "Eurozone Future: from Crisis to Stabilization, Reform and Growth?" se uskuteční 28. a 29. listopadu.

Karl Aiginger na PEF1

O dopadech krize na evropskou ekonomiku a budoucnosti eurozóny budou na Mendelově univerzitě v Brně diskutovat ekonomové ze zemí EU i USA. „Mezi významnými hosty jsou šéf bruselského NERVu a rakouského Institutu pro ekonomický výzkum Karl Aiginger, profesor University Susquehanna v Pensylvánii Antonin Rusek nebo Jarko Fidrmuc, profesor Zeppelin University ve Friedrichshafenu. Vystoupí také respektovaní čeští ekonomové Zdeněk Kudrna, Jan Libich a Lubor Lacina," komentoval konferenci Jiří Urbánek z PR oddělení fakulty.

Konference je výstupem jednoho z nejrozsáhlejších výzkumných projektů z oblasti sociálních a humanitních věd v EU. Vědecké i diskuzní příspěvky budou zaměřené na soudobé problémy spojené s ekonomickou stagnací, dluhovou krizí a integračními i desintegračními iniciativami v Evropě. Důležitou součástí je diskuze o možných řešeních a odhadu budoucího vývoje evropské ekonomiky.

Ekonomové z PEF MENDELU jako jediní v České republice realizují unikátní projekt s názvem „Welfare, Wealth and Work for Europe", finančně podpořený Evropskou komisí, jehož součástí je i pořádaná konference. Cílem projektu je hledat novou cestu k ekonomickému růstu v Evropě. Jedná se o historicky nejrozsáhlejší výzkumný projekt v oblasti sociálních a humanitních věd v EU.

Konference je otevřená pro širokou odbornou veřejnost. Bližší informace včetně programu jsou dostupné na webu konference.

Zdroj: PEF MENDELU, foto: Karl Aiginger


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...