Mezinárodní stepařský festival Brno nabídne mistry světa i lekci pro veřejnosti

Brno, 19. února 2013 – Taneční studio No Feet pořádá další ročník Mezinárodního stepařského festivalu Brno. Jeho návštěvníci se od 12. do 28. dubna mohou těšit na klubová vystoupení, zdarma lekci pro veřejnost nebo vystoupení českých i zahraničních mistrů světa ve stepu.

step

Čtvrtý ročník Mezinárodního stepařského festivalu nabídne oproti předešlým letem bohatší program. Kromě tradičních účastníků festivalu, několikanásobných mistrů světa ve stepu Costela a Dorela Surbeck, přijede ukrajinský mistr světa ve stepu Oleksandr Ostanin, česká juniorská mistryně světa Katka Fialová a mnoho dalších.

Festival zahájí open air akce na Moravském náměstí. Organizátoři kromě představení stepařských mistrů připravili pro návštěvníky festivalu výstavy fotografií a přednášky s videoprojekcemi přibližující historii tohoto druhu tance, klubová vystoupení s živými kapelami, nebo lekci stepu pro veřejnost. Vrcholem akce bude Velká stepová show v brněnském Divadle Bolka Polívky, která seuskuteční v neděli 28. dubna.

„Uvidíte jako hlavní hvězdy show – několikanásobné mistry světa ve stepu bratry Costela a Dorela Surbeck ze Švýcarska a ukrajinského mistra světa ve stepu Alexandra Ostanina a mnoho dalších. Vystoupí i tanečníci z pořádajícího brněnského studia No Feet," přiblížila program manažerka festivalu Adéla Pešková.

Mezinárodní stepařský festival Brno bude již třetí rok spolupracovat s Ústavem sociální péče pro zrakově postižené v Brně Chrlicích a střední a základní školou pro zrakově postižené v Pisárkách. Step je totiž jedním z mála druhů tance, kterému se nevidomí mohou téměř plnohodnotně věnovat. Festival v loňském roce také navázal spolupráci s brněnskými kluby seniorů, kterým přinesl přednášku s vidoeprojekcemi o historii i současnosti stepu. Nejinak tomu bude i v letošním roce.

Více o festivalu a jeho programu se dozvíte na www.stepfestival.cz a nebo na facebookových stránkách Mezinárodního stepařského festivalu Brno.

foto: archiv pořadatelů

 


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...