Porota: Nejlepší ohňostroj předvedli při Ignis Brunensis Australané

Brno, 7. června 2012 (MEDIAFAX) - Hlavní cenu odborné poroty na mezinárodní přehlídce ohňostrojů Ignis Brunensis si odváží do Austrálie tým Foti International Fireworks za show s názvem Come Together. V Brně o tom ve čtvrtek rozhodla odborná festivalová porota.

ohnostroje-brno-ignis-brunensis-foto

Cenu za nejlepší hudbu si odváží z největšího středoevropského festivalu ohňostrojů společnost Panda Fireworks z Číny, cenu za nejlepší scénografii přebrali španělští ohňostrůjci z Pirotecnica Ricardo Caballer.

Pořadatelé letos udělili i dvě nová ocenění. Cenu brněnského primátora za nejlepší design úvodní dvouminutové části ohňostroje na závaznou hudbu si odvezou čínští ohňostrůjci Panda Fireworks. Zvláštní ocenění pak udělil také hlavní producent ohňostrojné přehlídky pražskému týmu Flash Barrandov SFX, specialistovi pyrodigitálních odpalovacích systémů Renzovi Cargneluttimu a technickému řediteli brněnské přehlídky ohňostrojů Jaroslavu Štolbovi.

O poslední ceně diváků rozhodne hlasování veřejnosti po skončení závěrečného ohňostrojného finále. "Lidé budou moci hlasovat od páteční noci do 15. června prostřednictvím anketních lístků, internetu www.ignisbrunensis.cz a mobilní aplikace LWI," řekl agentuře Mediafax organizátor Ignis Brunensis Ondřej Morávek. Lidé budou podle něj moci rozhodovat mezi všemi šesti soutěžními i nesoutěžními ohňostroji, které se v Brně od 25. května až dosud uskutečnily.

Závěrečné finále festivalu se odehraje v pátek od 22.45. Pyrotechnici při něm budou odpalovat rachejtle z ramp u hradu Špilberk.

Jiří Nováček, ilustrační foto: Kryštof Turek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...