Čínský ohňostroj vidělo na Brněnské přehradě 180 tisíc lidí

Brno, 7. června 2012 (MEDIAFAX) - Bez vážnějších problémů se obešel poslední soutěžní ohňostroj čínské produkce, který se uskutečnil ve středu v noci v rámci mezinárodního festivalu Ignis Brunensis na Brněnské přehradě. Podle odhadu organizátorů akce se přitom na pyrotechnickou show přišlo podívat neuvěřitelných 180 000 návštěvníků.

ignis-brunensis-2012

Na klidný průběh akce, dodržování veřejného pořádku a usměrňování dopravy se podílelo několik desítek strážníků městské i státní policie.

"I díky permanentní přítomnosti strážníků v místech s největší koncentrací diváků ohňostrůjné show a v lokalitách, kde se v minulosti odehrávaly drobnější incidenty, je možné čtvrtý soutěžní ohňostroj hodnotit za bezproblémový," řekla ve čtvrtek agentuře Mediafax mluvčí brněnských strážníků Denisa Kapitančiková.

Jediným incidentem se zabývali strážníci v Přístavní ulici, kde je obsluha restaurace požádala o zákrok proti třem domnělým zlodějům. Při vyšetřování incidentu ale strážníci podle Kapitančikové zjistili, že se žádná krádež nestala. "Personál ani hosté se nakonec rozhodli událost nijak dále neřešit," dodala.

Jiří Nováček, ilustrační foto: Kryštof Turek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...