Projekt agentury TLC podpoří vzdělávání a zaměstnávání dětí z SOS dětských vesniček

Brno, 29. května 2012 - Vzdělávací agentura TLC - Top Language Centre, s.r.o. se stala partnerem Sdružení SOS dětských vesniček. Cílem společného projektu je především podpora dětí vychovávaných v pěstounských rodinách, kterým vesničky zajišťují náhradní rodinnou péči – konkrétně pomoc při jejich začleňování do života, vzdělávání a hledání zaměstnání.

Ruce-podane-01

TLC a SOS dětské vesničky svoji vizi představí na zahradní slavnosti, která se bude konat v úterý 29. května 2012 od 15 hodin v prostorách brněnské vesničky (Borůvková 11, Brno-Medlánky).

Přechod dětí vychovávaných v SOS dětských vesničkách do života dospělých může být problematický a překonávání prvotních překážek je často stresující. Proto se ředitelka TLC Taťána Nepustilová rozhodla podporu zaměřit právě na toto citlivé období. Tým TLC se bude podílet na výuce cizích jazyků pro tyto děti – podle jejich přání a potřeb – a bude pro ně připravovat workshopy zaměřené na úspěšný vstup do zaměstnání, např. na zvládnutí přijímacích pohovorů. Součástí spolupráce se stane i pomoc TLC při organizování pracovních brigád či stáží odchovanců vesniček ve firmách. Podrobněji se s koncepcí projektu můžete seznámit právě na zahradní slavnosti.

Z programu:

  • Prezentace aktivit SOS dětských vesniček, TLC a společné vize
  • Krátká besídka dětí z vesničky
  • Divadelní scénky sehrané lektory TLC – rodilými mluvčími z různých zemí
  • Prohlídka ubytovacích prostor SOS vesničky
  • Možnost rozhovorů s pěstouny i dětmi
  • Občerstvení pro všechny zúčastněné

(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...