Fakultní nemocnice Brno se zapojila do projektu zahradní terapie

Brno, 5. března 2012 (MEDIAFAX) - Moderní zahradně-terapeutický areál vznikne ve Fakultní nemocnici Brno (FNB), která se zapojila do společného projektu českých a rakouských organizací. Vybudované prostředí bude sloužit Psychiatrické klinice FNB a dalším pacientům, řekla v pondělí mluvčí nemocnice Anna Mrázová. "V rámci budování nové zahradně-terapeutické infrastruktury vznikne areál pro pacienty kliniky, kteří jsou v akutní fázi onemocnění a jejich stav jim nedovoluje se běžně pohybovat ve volné přírodě. Dalším záměrem je revitalizace stávajícího dětského hřiště a jeho přeměna pro potřeby dětských pacientů," uvedla Mrázová.

kytka

Podle ní projekt zahrnuje také novou odpočinkovou zónu v části zahrady, která bude sloužit pacientům ostatních klinik a oddělení. "Zahradně-terapeutické programy budou přímo navazovat na aktivity v oblasti psychiatrie, které jsou nedílnou součástí péče o pacienty s psychickým onemocněním," řekla Mrázová.

Projekt, který sdružuje partnery Jihočeského a Jihomoravského kraje, Kraje Vysočina, Dolního Rakouska a města Vídeň, je realizovaný díky finanční podpoře z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Spolupráce začala v únoru.

Prvkem spolupráce je příroda a cílem podpora aktivního způsobu života pacientů. "Součástí projektu bude vzdělávání pracovníků v oboru zahradní terapie, studijní cesty do zahraničí a sbírání zkušeností z již fungujících areálů. V plánu je vytvoření pěti tématických programů, které nabídnou obecnou část, ale také speciální zaměření aktivit u cílových skupin seniorů, dětí, mládeže a pacientů s psychickým onemocněním," dodala mluvčí.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...