Vánoční strom rozsvítí náměstí Svobody již tento pátek

Brno, 24. listopadu 2011 - Již zítra se v 17 hodin slavnostně rozsvítí vánoční strom na náměstí Svobody. Zároveň odstartuje tradiční sbírka Českého červeného kříže pod vánočním stromem, jejíž výtěžek je každoročně věnován dětem z dětských domovů. Brněnské Vánoce oficiálně zahájí Roman Onderka spolu s opatem Augustiniánského kláštera Lukášem Evženem Martincem a dalšími hosty na stejném místě v 16:30. Strom již potřetí vybírala veřejnost prostřednictvím hlasování na internetových stránkách Turistického informačního centra, které akci Brněnské Vánoce organizuje a programově zajišťuje.

vanocni_strom250

„Na náměstí bude umístěno 62 dřevěných prodejních stánků se sedlovou střechou, 4 velké gastrokontejnery, pódium, velká led-diodová obrazovka, Vánoční strom se sbírkou Červeného kříže, vánoční zvonička a největší Betlém, jaký kdy v Brně na počet jednotlivých figur byl. Nebude chybět ani ZOO koutek, Ježíškova pošta a Vánoční expres pro nejmenší děti,“ říká k programu ředitelka TIC Petra Kačírková. Vybrané gastrostánky budou otevřeny do 1. ledna příštího roku.

vanoce_pruh

Sortiment stánků se zaměří na stylové vánoční občerstvení, typické řemeslnické produkty a dárkové předměty. Stejně jako loni bude náměstí Svobody členěno na dvě základní zóny: zónu gastronomie a kultury poblíž Morového sloupu a zónu rodinnou u vánočního stromu se sortimentem zaměřeným zejména na rodiny s dětmi. Dominantou náměstí se stane betlém řezbáře Jiřího Halouzky. Oproti loňskému stavu se rozroste o další figury, kterých bude přesně 72. Je pojatý jako scénická vizuální instalace a na náměstí Svobody zůstane až do 30. 12. 2011. Atmosféru okolí Betléma budou doplňovat kováři, kteří zde budou předvádět své řemeslnické umění.

(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...