Brno se připojí k pokusu o český rekord v počtu stromů vysazených za jeden den

Brno, 27. října 2011 (MEDIAFAX) - Město Brno se připojí k pokusu o rekord v počtu stromů zasazených v České republice během jednoho dne, který je stanoven na státní svátek 28. října. Ve čtvrtek to řekl náměstek primátora Ladislav Macek (ČSSD). Brněnský magistrát využije k příspěvku k celostátnímu rekordu projektu, který v říjnu začal v Žebětíně. Zahradníci tam totiž sázejí stromořadí podél cesty ze Žebětína na Veselku. "Stromořadí bude tvořit celkem 127 ovocných stromů," řekl Macek. Dodal, že osm původních třešní krajináři ponechali a ošetřili. Podle radních se tak v Žebětíně obnoví 70 let starý krajinný prvek.

strom-list

"Posledních dvanáct stromů tam zahradníci vysadí právě 28. října dopoledne, čímž se připojí k pokusu o rekord v sázení stromů a zároveň i výsadbu aleje ukončí," řekl Macek.

Ve stejný den budou podle Macka zahradníci Veřejné zeleně města Brna sázet přibližně 40 stromů v Květné ulici a tři nové stromy zasadí v Tyršově sadu. "Město Brno se maximálně snaží o to, aby zasadilo stromy na místa, kde dříve byly," dodal Macek.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...