V Brně se bude házet mobily!

Brno, 12. září 2011 - Už jste někdy měli chuť zahodit mobil? V úterý 13. září budete mít příležitost. Vše vypukne v 9 hodin na Moravském náměstí v Brně, kde se koná krajské kolo Mistrovství ČR v hodu mobilem. Akce je součástí osvětového turné s názvem Zahoď mobil, které hledá historicky prvního mistra ČR v hodu mobilem. Po celý den budou mít velcí i malí návštěvníci možnost odevzdat vysloužilé mobilní telefony, zúčastnit se zajímavých soutěží, zabojovat o titul mistra republiky a od půl sedmé si poslechnout koncert kapely KRYŠTOF.

Mobil

„Turné má za cíl nejen najít mistra republiky v hodu mobilem, ale také podpořit třídění drobného elektroodpadu. Lidé se zde dozvědí, nejen proč a kde odevzdat k recyklaci staré elektro, ale mohou i pomoci druhým. Nefunkční telefony budou ekologicky zrecyklovány a vybrané stále funkční mobily budou repasovány a poputují k dětem do dětských domovů,“ říká Jitka Šimková z neziskové společnosti ASEKOL, která akci organizuje.

Návštěvníci si kromě hodu mobilem v několika disciplínách (hod mobilem do dálky, na cíl a freestyle) budou mimo jiné moci zakličkovat na vozítku Segway, zasoutěžit si ve vzpírání elektrospotřebičů nebo za doprovodu odborníků z České astronomické společnosti pozorovat černé skvrny a erupce na Slunci. Všichni zájemci, kteří na akci přinesou starý mobil nebo jinou funkční, ale i nepoužívanou drobnou elektroniku, budou navíc automaticky zařazeni do slosování o telefony SAMSUNG Galaxy Ace. Ty jsou určeny i pro vítěze hlavní soutěže v házení. Vrcholem celého dne bude koncert kapely KRYŠTOF, který začne v 18.30 hodin. Stejně jako vstup na akci i hodinový koncert kapely bude zdarma. Jako vstupenka pro diváky poslouží starý mobil nebo jakékoli drobné elektro či baterie, odevzdané na místě. Celým dnem provází známá dvojice Vojta Bernatský a Petr Svěcený.

Program nabídne zábavu i pro nejmenší děti. Mezi doprovodnými aktivitami jsou pro ně vedle IQ Parku připraveny i mnohé další naučné a zábavné atrakce. Děti se budou moci vyřádit ve skákacím hradu, nebo budou mít za úkol roztřídit předměty na elektro, plast, papír a oblečení. Nenásilnou a zábavnou formou se tak budou moci naučit, jak třídit odpad.

Bližší informace jsou k dispozici na www.zahodmobil.cz.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...