Zoo vytvoří expozice orlů a klokanů

Brno, 1. února 2011 - Brněnská zoo připravila projekty na nové prostory pro orly a klokany. Nová expozice orlů má tematicky navázat na nedávno otevřenou Beringii. Útočiště v ní najdou orli bělohlaví, ursoni a skunci. Expozice klokanů má zase lidem přiblížit život zvířecích obyvatel Austrálie. Brněnská zoo již sice klokany má, ale v novém výběhu by měly žít větší druhy klokanů. Náklady na klokaní výběh mají dosáhnout deseti milionů korun, expozice orlů má stát sedmatřicet milionů.

Klokanek

Pětaosmdesát procent těchto nákladů by měla zaplatit Evropská unie, město za oba výběhy zaplatí sedm milionů korun. Žádosti o dotaci nestojí nic v cestě, neboť plány zoo schválili i brněnští zastupitelé.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...