Kam za vínem na jižní Moravě o víkendu 17.–19. února?

Brno, 16. února 2017 - Chladné počasí posledních dnů přímo láká k tomu ohřát se nejen svetrem, ale třeba i sklenkou dobrého vína. A i o víkendu od 17. do 19. února na jižní Moravě konají akce, kde si můžete dopřát ochutnávku jihomoravských vín. Jejich přehled přinášíme níže:

cervene vino zatisi

17. únor

  • Znojmo, Penzion U Císaře Zikmunda – vinárna: Snoubení vína a kávy je akce, která proběhne v pátek 17. února v penzionu U Císaře Zikmunda ve Znojmě. Řízená ochutnávka vín ze znojemské podoblasti, se pro tentokrát bude snoubit s kávou, kterou na místě připraví zkušený barista. K ochutnání bude filtrovaná káva připravená alternativním způsobem za pomoci chemexu, ale také různě ochucené kávy z džezvy. Cena ochutnávky je 300 Kč na osobu a vzhledem k omezené kapacitě je nutná včasná rezervace.

17.–19. únor

  • Zaječí, Vinařství Nosreti: Moravská zabijačka s degustací mladých vín se uskuteční o víkendu 17. až 19. února ve vinařství Nosreti v Zaječí. Víkendová akce začne páteční degustací vín ročníku 2016 a v sobotu bude pokračovat výrobou a ochutnávkou tradičních zabíjačkových specialit.
  • Zaječí, Vinařství U Kapličky: Valentýnské snoubení pokrmů s vínem proběhne o víkendu 17. až 19. února ve Vinařství u Kapličky v Zaječí. Po tři dny zde mohou hosté prožít nezapomenutelný romantický večer a vybrané speciality nádherně se snoubící s místními víny.

18. únor

  • Břestek, sportovní hala: 2. Vinařský ples v obci Břestek se uskuteční v sobotu 18. února od 19 hodin v místní sportovní hale. Kromě ochutnávky vín místních vinařů se mohou hosté těšit na bohaté občerstvení a veselou zábavu s dechovou hudbou.
  • Uherské Hradiště, MKZ Míkovice: Tradiční koštování mladých vín převážně od vinařů z oblasti Uherského Hradiště proběhne v sobotu 18. února od 12 do 22 hodin v kulturním domě Míkovice. Ke koštování zahraje cimbálová muzika Mladí Burčáci a k občerstvení budou nachystány zabijačkové speciality od Kružici.
  • Dobšice, sklepy Spolku dobšických vinařů: Putování po dobšických vinných sklípcích proběhne v sobotu 18. února ve sklepech Spolku dobšických vinařů v obci Dobšice. Akce začíná v 10 hodin v místní sokolovně a ukončení degustací ve sklípcích je v 18 hodin.
  • Velké Pavlovice, sokolovna: Společenský ples Modrých Hor s ochutnávkou vín se uskuteční v sobotu 18. února od 19:30 hodin v sokolovně ve Velkých Pavlovicích. Připravena je ochutnávka modrohorských vín a k tanci a poslechu zahraje Salonní orchestr Brno.
  • Popice, Sklepní ulice: Tradiční procházka po sklepech a sklípcích, Tour de sklep Popice, proběhne 18. února od 12 hodin. Každoročně konaná vinařská akce, jedna z prvních v regionu, nabývá každoročně na oblibě. Oblíbené procházky se účastní stále více návštěvníků a stále více vinařů. V letošním, již devátém ročníku, se očekává více jak 15 otevřených sklepů. Na místě bude připravena i nabídka sýrů z rodinné farmy a drobné občerstvení. Začátek i konec akce jsou přizpůsobeny odjezdům vlaků na koridoru Brno - Břeclav.

Zdroj: vinazmoravy.cz


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...