Templáři vyvezou do Číny 39 000 lahví vína

Brno/Čejkovice, 13. února 2014 - Vinařství Templářské sklepy Čejkovice dobývá dálný Východ. Nelehkého úkolu se na konci loňského roku úspěšně zhostilo svou účastí na vinařském veletrhu Hong Kong International  Wine & Spirits Fair 2013.

lahve vino stacici linka krystof turek

Účast tří zástupců z České republiky podpořil Vinařský fond ČR. Templáři v konkurenci 134 místních a 871 mezinárodních vystavovatelů ze 40 zemí a regionů zabodovali. Kvalitou svých vín zaujali a přesvědčili čínské odběratele. Dojednali s nimi export tří kontejnerů po 13 000 lahvích vína. Jedná se tak o zatím největší vývoz moravských vín do Číny. O dalších dodávkách se jedná. Posíleni tímto úspěchem se hodlají vinaři z Čejkovic i v budoucnu účastnit dalších asijských výstav. Ta nejbližší bude v čínské Šanghaji.

Oproti minulosti počet asijských kupujících zaznamenal výrazný nárůst o 15 %, což potvrdilo současný trend, kdy Číňané včetně Hongkongu vypili v roce 2013 přes 155 miliónů kartónů. Odsunuli tak francouzské (150 mil.) a italské milovníky vína (141 mil.) na druhé a třetí místo, na čtvrté pak vinaře z USA (134 mil.). Mezi největšími vystavovateli z Číny, Itálie, Francie, Austrálie, Japonska, USA nebo Kanady se Templářské sklepy Čejkovice neztratily. Největší zájem byl o víno z jejich nejvyšší řady  Sanctus Victoria, které se dostalo mezi tzv. „Product Highlights“ veletrhu. Jednalo se o nabídku vín od přívlastkových až po vína ledová.

Naše největší vinařská rodina z Čejkovic sdružující 396 pěstitelů hroznů má být právem na co hrdá, což kromě četných ocenění dokazují úspěchy na zahraničních trzích.

(red), ilustrační foto: Kryštof Turek


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...