Festival milovníků šampaňského a gastronomie míří podruhé do Brna

Brno, 14. října 2013 – Letošní festival šampaňských vín a špičkové gastronomie Grand Jour de Champagne, jehož hlavní část se odehrává v Praze, zavítá opět také do Brna. Milovníci šampaňského budou mít možnost ochutnat 9. listopadu v hotelu International produkci vyhlášených champagne domů, v restauraci Borgo Agnese pak pro ně bude připraven speciální Champagne banket.

sampanske

Ochutnávka, která se pod názvem Champagne Exhibition uskuteční od 14.00 do 18.00 v hotelu International, představí šampaňské z desítky předních champagne domů.

Vyhlášená brněnská restaurace Borgo Agnese připraví v rámci festivalu 9. listopadu speciální Menu Champagne. Její návštěvníci na úvod okusí mousse z telecího brzlíku a pancetty v křupavé oplatce, pokračovat se bude carpacciem z mořského ďasa s plátky čerstvých foie gras, štýrským křenem a Champagne espumou. Poté je čeká gambas grilovaný na vanilce, rouget, torchon z foie gras v mořské řase s glazovanou divokou brokolicí či telecí steak, pyré z čočky Beluga s kroketou s telecím morkem a bílým lanýžem z Alby. Sladkou tečkou na závěr bude Kir Royal gel a pralinka Marc de Champagne.

Vstupenky na jednotlivé akce lze zakoupit přes oficiální stránky festivalu Grand Jour de Champagne a v síti Ticketpro.

foto: archiv pořadatelů

 


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...