Pavlovská výprava za vínem Přes tři sklepy již tuto sobotu

Brno/Pavlov 17. dubna 2013 - Jarní přechod Pálavy spojený s návštěvou tří vinařských sklepů nabídne tuto sobotu 20. dubna v pořadí 5. ročník akce Přes tři sklepy. První zastávkou vinařské výpravy bude zámecký sklep v Mikulově, odkud se návštěvníci vydají po značené trase do vinařské vesničky Pavlov. Začátek akce je v 10 hodin dopoledne, kdy z Pavlova vyjede připravený autobus, v 10:30 se otevře mikulovský zámecký sklep.

obri-sud

„V každém ze tří vinařských sklepů jsme připravili k degustaci po pěti vzorcích kvalitních vín. Návštěvníci budou mít možnost nejen seznámit se s místními vinaři a nahlédnout přímo do sklepů, ale také si projít nejkrásnější kouty jarní Pálavy. Trasa vede nejatraktivnějšími místy, doufáme proto, že si všichni užijí nevšední zážitek,“ dodal pořadatel akce Zdeněk Janeček.

Program v Pavlově začne už v pátek večer, kdy bude ve vinném sklepě Hotelu Pavlov probíhat řízená degustace pavlovských vín s místním vinařem.

V sobotu čeká na účastníky trasa dlouhá 11 kilometrů. Z prvního zámeckého sklepa v Mikulově se vydají po červené značce kolem Kočičí skály do vinařské vesničky Bavory a do druhého sklípku. Posilnění pěti vzorky vín pak vystoupají na vrchol Stolové hory a následně Sirotčí hrádek, v jehož blízkosti bude připraveno občerstvení. Na závěr vyrazí zpět do Pavlova, kde bude čekat poslední degustační zastávka v místním sklepě.

Součástí každé zastávky ve vinařství bude jednoduchá soutěžní otázka či úkol, na nejlepší soutěžící čeká řada zajímavých cen. Večer pak bude v Hotelu Pavlov připraven raut s místními specialitami a vyhodnocení výsledků soutěže. K tanci zahraje kapela Cech folk-rock-country band.

Program:
Pátek 19. dubna:
20:00 - degustace vzorků vín ve vinném sklepě Hotelu Pavlov

Sobota 20. dubna:
10:00 - odjezd autobusu z Hotelu Pavlov do Mikulova
10:30 - zahájení akce ve vinném sklepě v Mikulově (uzavření sklepa ve 12 hod.), I. část soutěže
12:00 - 15:00 - ochutnávka ve Sklepě v Bavorech, II. část soutěže
13:00 - 15:00 - obědová svačinka kousek od Sirotčího hrádku
16:00 - 18:00 - ochutnávka ve sklepě v Pavlově, III. část soutěže
20:00 - večerní program a vyhodnocení soutěže v Hotelu Pavlov

Cena vstupenek:
Denní program: v ceně ochutnávka ve 3 sklepích, mapka, občerstvení - 490 Kč
Večerní program: v ceně večer s vystoupením Cech folk-rock-country band, raut - 350 Kč
Kompletní sobotní program: 890 Kč
Páteční řízená degustace s místním vinařem ve vinném sklepě Hotelu Pavlov - 250 Kč


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...